برای ساخت فایبرگلاس،روش های مختلفی وجود دارد که مختصرا به آنها می پردازیم:
روش دستی: روشی است نسبتا آسان که برای ساخت قطعات با پیچیدگی کم استفاده میشود. مثل قایق،گلدان وشناورها برای ساخت فایبرگلاس دستی به پشم شیشه، اسید یا خشک کن، رزین و کبالت،واکس و کاردک نیاز داریم.
برای شروع کار ابتدا قالب را طراحی کرده و تمیز میکنیم. پشم شیشه را درابعاد مورد نظر برش بزنید. در ظرفی رزین و اسید راباهم مخلوط کرده و این ترکیب را با برس روی سطح قالب بزنید. این کاررا بادقت و سرعت بالاانجام دهید. هنگام کار از دستکش و ماسک استفاده کنید و فضا را باز نگهدارید. دراین مرحله پشم شیشه را روی سطح کار می چسبانیم و تمامی هوای باقی مانده بین پشم شیشه و قالب را با کاردک خارج میکنیم. این عمل را حداقل ۳ یا ۴ بار تکرار میکنیم. افزایش میزان این مراحل به توان فشاری که قرار است تحمل کند بستگی دارد. بعداز انجام این مراحل بهتراست مدت زمان کافی را برای خشک شدن به آن بدهیم. بعداز خشک شدن اضافی های کار را بریده و درصورت دلخواه کار را رنگ کنید. کیفیت کار بدست آمده به تجربه شما بستگی دارد.
روش RMT: این روش که اختصاری از resin transfer molding است؛ روشی دقیق تراز روش دستی است و در آن قطعات صیقلی تر تولید میشوند. اما به علت کم بودن فشار وارده قطعات بهم چسبیدگی کمی دارند. دراین روش پس از قرارگرفتن لایه های پشم شیشه رزین تزریق میشود.
روش SMC: که مخفف sheet molding compound است، الیاف شیشه بصورت ورق درآمده و با گرما وفشار به شکل قالب مورد نظر در می آید. بیشتر بدنه خودرو بااین روش تولید میشود.
روش GMT: یا glass matt reinforced thermoplastic. دراین روش نیز باگرما وفشار مواد را شکل میدهند. از این روش بیشتر برای ساخت قطعات در صنعت خودرو استفاده میشود.
روش FW: filament winding روش است که بیشتر برای ساخت قطعات مدور کاربرد دارد مانند لوله ها. فایبرگلاس در دما و فشار مناسب با رزین پیچیده شده و شکل میگیرد.
روش BMC: یا bulk molding compound. موادی با غلظت خمیر تشکیل شده از پلیمر و فایبرگلاس بافشار به قالب تزریق میشود.
روش LFT: که مخفف long fiber thermoplastic است؛ مواد در داخل اکسترودر مخلوط شده و بافشار به شکل مورد نظر تبدیل میشوند.
فایبر گلاس فلاح ساخت و تولید فایبر گلاس
جهت سفارش ساخت و تولید فایبرگلاس با ما در تماس باشید.